Recept Kersenkwarktaart


Ingrediėnten:

250 gr bloem

2 tl bakpoeder

1 ei

80 gr suiker

1 pakje vanillesuiker

125 gr boter of margarine

1 pot kersen op sap

500 gr kwark

3 eieren

175 gr suiker

1 pakje vanillesuiker

1/4 liter melk

1 tl citroensap

1 el maļzena

extra: oven

 

 

 

/ Kersenkwarktaart recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Voorbereiding:

Taartdeeg maken: Zeef bloem en bakpoeder op een werkvlak, in het midden een kuil maken en hierin het ei doen. Meng het ei met wat bloem tot een dikke brij. Strooi er de suiker over. Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg. Inpakken en 30 minuten koel laten rusten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).

Bekleed een springvorm met het deeg.

Laat de kersen uitlekken en leg ze op de bodem van de taart.

Vermeng kwark met eieren, suiker, vanillesuiker, melk, citroensap en maļzena en giet het over de kersen.

Bak de taart 70-80 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.