|
||
|
||
Recept DennekoekenIngrediėnten:125 gr boter4 eieren500 gr bruine suikermespunt zout4 tl koekkruiden600 gr bloem1 zakje bakpoeder5 el licht bier150 gr hagelsuiker of greinsuikerbloem om uit te rollenboter om in te vettenextra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Dennekoeken recept - Recepten voor koekjes bakken
Bereiding:Roer de boter in een beslagkom zacht en voeg er stuk voor stuk de eieren toe. Suiker, zout en kruiden erbij doen, goed vermengen en dan bloem en bakpoeder erover zeven. Tot een stevig deeg kneden, inpakken en minstens 1 uur in de koelkast op smaak laten komen.Verwarm de oven voor tot 200°C (hetelucht 180°C). Bestuif een werkvlak met een beetje bloem, rol het deeg uit tot 1/2 cm dikte en steek er ronde koeken uit. Bestrijk de koeken dun met bier en strooi de grove suiker erover. Leg ze op een ingevet bakblik en bak ze 20 minuten tot de koeken knapperig zijn.Meteen na het bakken van de dennekoeken van het bakblik nemen en op een rooster laten afkoelen.Goed afgesloten in een trommel zijn de koeken lang houdbaar.
|
||
Niet het recept wat je zoekt? Meer recepten in de index: Taart en koek, Cake en appeltaart, Koekjes en gebak
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|