Recept Chocoladetaart met noten


Ingrediėnten:

150 gr boter of margarine

geraspte schil van 1 sinaasappel

175 gr suiker

3 eieren

100 gr maļzena

2 tl bakpoeder

250 gr gemalen hazelnoten

100 gr boter of margarine

225 gr poedersuiker

50 gr cacao

1/2 tl poederkoffie

12 hazelnoten

extra: oven

 

 

 

/ Chocolade-notentaart recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).

Roer de boter schuimig en voeg afwisselend suiker, sinaasappelrasp en eieren toe. Vermeng maļzena en bakpoeder en zeef het boven de boter. Schep het voorzichtig met een houten lepel om en voeg steeds een deel van de gemalen hazelnoten toe.

Vet een springvorm in, strooi er paneermeel in en doe het beslag erin. Bak de taart 45 minuten en laat hem op een rooster goed koud worden.

Roer voor het glazuur de boter schuimig en voeg afwisselend steeds een lepel poedersuiker en cacao toe. Los de koffie op in 2 eetlepels heet water en meng het door het glazuur. Bestrijk de buitenkant van de taart met glazuur, maak met een scherp mes een verdeling op de taart, in 12 stukken en leg op ieder stuk een hazelnoot.