Recept Bramentaart

/ Bramentaart recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

Ingrediėnten:

250 gr bloem

2 tl bakpoeder

1 ei

200 gr suiker

1 pakje vanillesuiker

1 mespunt zout

125 gr boter of margarine

750 gr bramen

75 gr geschaafde amandelen

75 gr suiker

extra: oven

 

Voorbereiding:

Bramentaart deeg maken: Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven, in het midden een kuil maken en hierin het ei doen. Meng het ei met wat bloem tot een dikke brij. Strooi er de suikers en het zout over. Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg. Inpakken en 30 minuten koel laten rusten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).

Gebruik 2/3 deel van het deeg om de bodem en de rand van een springvorm te bekleden.

Was de bramen en laat ze goed uitlekken. Strooi de geschaafde amandelen op de taartbodem en leg de bramen er voorzichtig bovenop. Strooi er suiker over.

Rol de rest van het deeg dun uit, maak er reepjes van en leg ze kruiselings over de bramen. Bak de taart in 20-30 minuten gaar.