Recept Bananencake
150 gr boter of margarine
geraspte schil van 1 citroen
150 gr suiker
2 eieren
300 g bloem
75 g maļzena
4 el melk
4 bananen
40 g geschaafde amandelen
poedersuiker
extra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Bananencake recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Roer de boter schuimig en voeg citroenrasp, suiker en eieren toe. Vermeng de bloem met maļzena en bakpoeder en doe het samen met de melk bij de boter. Goed
kloppen omdat het deeg luchtig moet zijn.
Doe de helft van het beslag in een ingevette springvorm.
Schil de bananen, snij er plakjes van en leg ze samen met de geschaafde amandelen op
het beslag.
Giet het overige beslag erover en bak de cake 80-90 minuten.
Als de taart koud is met poedersuiker bestrooien.
|