Recept Arakkoekjes


Ingrediėnten:

125 gr boter of margarine

75 gr gebruinde afgekoelde boter

3 eidooiers

geraspte schil van 1 citroen

180 gr suiker

375 gr bloem

uitgelekte kersen zonder pit

(of marasquinkersen)

250 gr poedersuiker

2 el arak (of anijslikeur)

extra: oven

 

 

 

/ Arakkoekjes recept - Recepten voor koekjes bakken

 

 

Voorbereiding:

Roer de boter met de gebruinde boter tot het schuimig is. Voeg dooiers, citroenrasp en suiker toe, klop het nogmaals goed door en schep er tot slot de bloem door. Vorm van het deeg kleine bolletjes, leg ze op een ingevette bakplaat en zet het 1 tot 2 uur op een koele plaats.  

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).

Druk in iedere kogel een kers en schuif de plaat in het midden van de oven. Bak de koekjes 10-15 minuten.

Roer de poedersuiker met 1 eetlepel heet water en de arak glad en bestrijk er de afgekoelde arak koekjes mee.