Recept Cake-Appeltaart

(Appeltaart 5)


Ingrediėnten:

125 gr boter of margarine

125 gr suiker

3 eieren

250 g bloem

1 zakje bakpoeder

750 gr appels

1 ei

50 gr suiker

30 gr bloem

1/2 tl bakpoeder

1/2 tl kaneel

extra: oven

 

 

 

/ Appeltaart cake recept - Recepten voor appeltaart, cake en tulband

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).

Roer de boter schuimig en voeg suiker, eieren, bloem en bakpoeder toe. Blijf kloppen tot het een mooi glad deeg wordt.

Vet een springvorm in en doe het beslag erin. Schil de appels, verwijder stelen en klokhuizen en rasp ze grof. Verdeel de rasp over het deeg.

Sla het eiwit van 1 ei stijf met een theelepel suiker en doe de dooier en de rest van de suiker erbij. Vermeng bloem, bakpoeder en kaneel en schep het voorzichtig door de eimassa. Verdeel het gelijkmatig over de geraspte appels en bak de taart 60-70 minuten.