|
||
|
||
Recept Luxe gevulde Appeltaart(Appeltaart 4)Ingrediėnten:250 gr bloem2 tl bakpoeder1 ei1 mespunt zout1 pakje vanillesuiker125 gr boter125 gr suiker750 gr zachtzure appels3 el suiker1 el kaneel100 gr rozijnen1 glas rum125 ml slagroomextra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Luxe Appeltaart recept - Recepten voor appeltaart, cake en tulband
Voorbereiding:Zet de rozijnen, vermengd met rum, een nacht weg om in te trekken.Zeef bloem en bakpoeder op een werkvlak. Breek het ei in een kuiltje in de bloem. Meng het ei met wat bloem, strooi de suikers en het zout erover. Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan snel tot een glad deeg. Pak het deeg in en leg het 30 minuten in de koelkast.Bereiding:Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Bekleed bodem en rand van een springvorm van Ų 20-22 cm met 2/3 van het deeg (verdubbel alle hoeveelheden voor een taart van Ų 30 cm).Schil de appels, verwijder de klokhuizen en hak ze grof. Vermeng ze met de geweekte rozijnen, suiker en kaneel en beleg er de bodem van de taart mee (ook lekker met rozijnen, abrikozenjam, iets kaneel en honing). Rol het overige deeg dun uit en maak er een deksel van. Druk het voorzichtig vast aan de zijwanden. Gebruik de resten van het deeg om figuurtjes uit te snijden. Leg die op het deksel van de taart . Zet de vorm in het midden van de oven en bak de taart 40-50 minuten. Serveer er stijfgeslagen (ongezoete) slagroom bij.
|
||
Niet het recept wat je zoekt? Meer recepten in de index: Taart en koek, Cake en appeltaart, Koekjes en gebak
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|