Recept Luxe gevulde Appeltaart

(Appeltaart 4)


Ingrediėnten:

250 gr bloem

2 tl bakpoeder

1 ei

1 mespunt zout

1 pakje vanillesuiker

125 gr boter

125 gr suiker

750 gr zachtzure appels

3 el suiker

1 el kaneel

100 gr rozijnen

1 glas rum

125 ml slagroom

extra: oven

 

 

 

/ Luxe Appeltaart recept - Recepten voor appeltaart, cake en tulband

 

 

Voorbereiding:

Zet de rozijnen, vermengd met rum, een nacht weg om in te trekken.

Zeef bloem en bakpoeder op een werkvlak. Breek het ei in een kuiltje in de bloem. Meng het ei met wat bloem, strooi de suikers en het zout erover. Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan snel tot een glad deeg. Pak het deeg in en leg het 30 minuten in de koelkast.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Bekleed bodem en rand van een springvorm van Ų 20-22 cm met 2/3 van het deeg (verdubbel alle hoeveelheden voor een taart van Ų 30 cm).

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en hak ze grof. Vermeng ze met de geweekte rozijnen, suiker en kaneel en beleg er de bodem van de taart mee recept recepten voor appeltaart (ook lekker met rozijnen, abrikozenjam, iets kaneel en honing). Rol het overige deeg dun uit en maak er een deksel van. Druk het voorzichtig vast aan de zijwanden. Gebruik de resten van het deeg om figuurtjes uit te snijden. Leg die op het deksel van de taart recept recept voor appeltaart . Zet de vorm in het midden van de oven en bak de taart 40-50 minuten. Serveer er stijfgeslagen (ongezoete) slagroom bij.