Recept Open appeltaart

(Appeltaart 3)


IngrediŽnten:

250 gr bloem

1 tl bakpoeder

2 eieren

250 gr suiker

mespunt zout

200 gr boter of margarine

200 gr geschaafde amandelen

1 kg appels van gelijke grootte

150 gr sinaasappel- marmelade

1 borrelglas calvados of sinaasappellikeur

extra: oven

/ Open Appeltaart recept - Recepten voor appeltaart, cake en tulband

Voorbereiding:

Deeg voor de appeltaart: Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven, in het midden een kuil maken en hierin de eieren doen. Meng de eieren met wat bloem tot een dikke brij. Strooi er de suiker en het zout over. Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg. Inpakken en 30 minuten in de koelkast laten rusten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200įC (hetelucht 180įC).

Maak van 1/3 deel van het deeg een rol. Gebruik de rest om de bodem van een springvorm mee te bekleden. Gebruik de rol voor de rand. Verdeel de amandelen over de bodem recept recepten voor Open Appeltaart†.

Schil de appels, snij ze in tweeŽn, verwijder klokhuizen en snij de bolle kanten op regelmatige afstand in. Leg de appels in de vorm met de bolle kant naar boven recept recepten voor Open Appeltaart†. Bak de taart 30-40 minuten.

Verwarm vlak voor het einde van de baktijd de marmelade tot die vloeibaar wordt en voeg calvados toe. Strijk het meteen over de appels als de taart uit de oven komt recept recept voor Open Appeltaart†.