Recept Aalbessentaart


Ingrediėnten:

75 gr boter of margarine

150 gr suiker

1 pakje vanillesuiker

2 eieren

80 gr bloem

100 gr maļzena

2 tl bakpoeder

500 gr aalbessen recept recept met aalbessen

greinsuiker

extra: oven

 

 

 

/ Aalbessentaart recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C). Beleg een springvorm met bakpapier (ook de randen). Ris en was de bessen en leg ze in de vorm.

Roer boter, suiker, vanillesuiker en eieren schuimig. Vermeng bloem, maļzena en bakpoeder en voeg het bij de boter. Klop tot een luchtig beslag is verkregen en giet het over de bessen.

Bak de taart 60-70 minuten.

Na het bakken de rand van de springvorm verwijderen en de koek minstens een kwartier laten afkoelen en dan de aalbessentaart op een schaal omdraaien. Verwijder de bodem van de springvorm en het bakpapier.

Bestrooi de taart met greinsuiker.