Recept Aalbessentaart
75 gr boter of margarine
150 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
2 eieren
80 gr bloem
100 gr maļzena
500 gr aalbessen
extra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Aalbessentaart recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Beleg een springvorm met bakpapier (ook de randen). Ris en was
de bessen en leg ze in de vorm.
Roer boter, suiker, vanillesuiker en eieren schuimig. Vermeng bloem, maļzena en
bakpoeder en voeg het bij de boter. Klop tot een luchtig beslag is verkregen en
giet het over de bessen.
Bak de taart 60-70 minuten.
Na het bakken de rand van de springvorm
verwijderen en de koek minstens een kwartier laten afkoelen en dan de aalbessentaart op een schaal
omdraaien. Verwijder de bodem van de springvorm en het bakpapier.
Bestrooi de taart met greinsuiker.
|