|
|
|
|
||
Recept Snelle tomatensoepIngrediënten:1 liter water4 bouillontabletten tuinkruiden1 ui2 teentjes knoflook2 blik gepelde tomaten1 pakje gezeefde tomaat2 dikke el maïzena2-4 tartaartjes of 200 gr gehaktpeper en zout
© Janneke's Receptenpagina/Snelle tomatensoep recept - recept voor soep
Bereiding:Breng het water met bouillontabletten, in dunne ringen gesneden ui en uitgeperste knoflookteentjes aan de kook. Laat 10 minuten koken.Vermeng de maïzena met ietsje water en roer het los. Voeg het al roerend aan de soep toe. Laat een minuutje koken.Maak de gepelde tomaten wat kleiner en voeg de inhoud van de blikken tomaten (inclusief
het sap) samen met de gezeefde tomaat toe. Breng de soep weer aan de kook. Voeg naar smaak nog peper
en zout of een half bouillontablet toe
Draai kleine balletjes van de met peper en zout aangemaakte tartaartjes of het gehakt. Haal pan van het vuur en voeg de balletjes toe aan de tomatensoep, laat even 5 minuten staan.
Garneer eventueel met wat bieslook
Lekker met een stukje stokbrood.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Soepen, Groenten, Basisrecepten
|