Recept Rundvleesbouillon

(4 porties)


Ingrediënten:

1 kg runderlappen

vleeskruiden

klein klontje boter

3 l water

2 uien

1 winterwortel

1 dikke prei

lavas (maggiplant) naar smaak

peper en zout

(of 6 runderbouillontabletten)

extra:

grote soeppan (min. 5 liter)

 

 

 

/Rundvleesbouillon recept - recept voor soep

 

 

Bereiding:

Kruid de runderlappen en bak ze een iets boter aan beide kanten lichtbruin.

Voeg langzaam het water toe (het mengsel moet blijven koken).

Snipper de ui, winterwortel en prei en voeg dit toe aan de soep.

Naar smaak lavas, zout en peper toevoegen (of de bouillontabletten) recept recept voor runderbouillon.

Laat de rundvleesbouillon 4 uur zachtjes trekken.

Laat de vleesbouillon afkoelen (dit gaat het snelst met de pan in de gootsteen gevuld met koud water), maak het vlees fijn en verdeel de bouillon over 4 diepvriesbakjes.

Gebruik: de runderbouillon zonder te ontdooien in een pan doen en een liter water en eventueel nog 1 of 2 runderbouillontabletten toevoegen.