|
|
|
|
||
Recept Rundvleesbouillon(4 porties)Ingrediënten:1 kg runderlappenvleeskruidenklein klontje boter3 l water2 uien1 winterwortel1 dikke preilavas (maggiplant) naar smaakpeper en zout(of 6 runderbouillontabletten)extra:grote soeppan (min. 5 liter)
© Janneke's Receptenpagina/Rundvleesbouillon recept - recept voor soep
Bereiding:Kruid de runderlappen en bak ze een iets boter aan beide kanten lichtbruin.Voeg langzaam het water toe (het mengsel moet blijven koken).Snipper de ui, winterwortel en prei en voeg dit toe aan de soep.Naar smaak lavas, zout en peper toevoegen (of de bouillontabletten) .Laat de rundvleesbouillon 4 uur zachtjes trekken.Laat de vleesbouillon afkoelen (dit gaat het snelst met de pan in de gootsteen gevuld met koud water), maak het vlees fijn en verdeel de bouillon over 4 diepvriesbakjes.Gebruik: de runderbouillon zonder te ontdooien in een pan doen en een liter water en eventueel nog 1 of 2 runderbouillontabletten toevoegen.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Soepen, Invriezen, Basisrecepten
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|