Chocolade kersencups


Ingrediënten:

250 gr pure chocolade

50 vormpjes van folie

 

Vulling:

100 gr pure chocolade

125 ml room

2 el koffielikeur

13 gekonfijte kersen

 

 

 

/ Choco-kersencups recept - recept snoep en bonbons

 

 

Bereiding:

Smelt de chocolade au-bain-marie. Giet 1 tl in elk vormpje.

Verspreid met een klein kwastje de chocolade royaal over de binnenkant van het vormpje, zodat die geheel bedekt is. Vormpjes op de kop op een rooster hard laten worden. De rest van de chocolade in een kleine papieren spuitzak scheppen en kleine figuurtjes spuiten op een vel bakpapier of folie en hard laten worden.

Voor de vulling de chocolade au-bain-marie laten smelten. Room en likeur toevoegen en goed roeren. De kersen in vieren snijden. Een stukje kers in elk vormpje doen en tot aan de rand met de vulling volscheppen. Voorzichtig schudden om luchtbelletjes te verwijderen. Bovenop elk chocolaatje een chocoladefiguurtje leggen.

De choco/kersencups op een koele, donkere plaats maximaal 2 weken bewaren.