Recept Romesco saus


Ingrediėnten:

4 tenen knoflook

2 roma-tomaten

2 rode chilipepers

50 gr witte amandelen

50 gr zongedroogde paprika's

(of 50 gr geroosterde paprika)

1 el olijfolie

1 el rode wijnazijn

extra:

oven

 

 

 

/ Romesco saus recept - recept sauzen en kruidenboter

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C)

Verpak de ongepelde knoflooktenen in folie en bak ze op een bakplaat 12 minuten in de oven samen met de gehalveerde tomaten en de chilipepers.

Voeg de amandelen toe en bak alles nog eens 8 minuten. 1 Kwartier laten afkoelen.

Doe de amandelen in de keukenmachine en maal ze fijn. Knijp de knoflook uit, maak het tomatenvlees los en voeg deze, zonder schil, toe.

Droog de paprika's, hak ze fijn en meng ze samen met olie, azijn, zout en 2 eetlepels water door het amandel-mengsel. Meng alles totdat een mooie zachte dipsaus ontstaat (eventueel iets water toevoegen).