Recept Pikante tomatensaus


Ingrediënten:

1 el olijfolie

1 ui

2-4 tenen knoflook

125 ml droge witte wijn

500 gr tomaten

1 el tomatenpuree

125 ml bouillon

1/2 tl cayennepeper

100 gr bevroren doperwten

 

 

 

/ Pikante tomatensaus recept - recept sauzen en kruidenboter

 

 

Bereiding:

De olie in de pan doen en op een matig vuur zetten. De gehakte ui al roerend fruiten totdat de ui glazig wordt. Voeg de geperste knoflook toe en fruit deze 1 minuut mee.

Zet het vuur hoger, voeg de wijn toe en laat het 1 minuut doorkoken.

Voeg de gehakte (ontvelde) tomaten, tomatenpuree en bouillon toe en laat het 10 minuten sudderen.

Voeg de cayennepeper, doperwten en gehaktballetjes of draadjesvlees toe. Laat alles nog 5-10 minuten sudderen of totdat de saus dik wordt. De gehaktballetjes goed bedekken met saus. Heet serveren.