Recept Snelle huzarensalade


Ingrediënten:

750-1000 gr aardappelen

1 blikje erwt/wortel

(2 voorgebakken varkenslapjes of 200 gr ham)

1 dikke appel

5 augurkjes

4 dikke el zilveruitjes

1 dikke ui

3-5 el mayonaise

2 el augurkenazijn

 

 

 

/ Huzarensalade recept - recept salade, aardappels

 

 

Bereiding:

Kook de aardappelen (of kook de dag ervoor teveel) en laat ze afkoelen. Maak ze (snijden of prakken) zo fijn als je de huzarensalade wilt laten zijn.

Laat het blik erwtjes/worteltjes uitlekken en snij de worteltjes in stukjes.

Wrijf (voor een niet-vegetarische huzarensalade) de varkenslapjes in stukjes of snij de ham in blokjes en hak de appel, augurk, zilveruitjes en ui fijn. Meng alles luchtig door de aardappels.

Vermeng de mayonaise met het augurkennat en schep dit door de huzarensalade.

Laat voor het lekkerste resultaat de smaken minimaal een uurtje intrekken en garneer de huzarensalade met bijvoorbeeld tomaat, augurk, zilveruitjes en hardgekookt ei. Serveer op kamertemperatuur met stokbrood.