Recept Oesterzwam met knoflookboter


Ingrediėnten:

500 gr oesterzwammen

50 gr boter

1 el peterselie

1 el bieslook

enkele druppels citroensap

1 teentje knoflook

zout

(of gebruik de boter uit dit recept)

versgemalen peper

extra: oven

 

 

 

/ Oesterzwam met knoflookboter recept - paddestoelenrecepten, Paasdiner, kruidenboter

 

 

Bereiding:

Leg de schoongemaakte oesterzwammen in een beboterde vuurvaste.

Vermeng de boter met bijna alle peterselie en bieslook, het citroensap, knoflook uit de pers en zout of gebruik de boter uit recept knoflookboter.

Verdeel de boter over de oesterzwammen en bak ze ongeveer 15 minuten afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in een oven van ongeveer 175°C (hetelucht 160°C).

Strooi tot slot de rest van de peterselie en bieslook en wat verse peper over de oesterzwammen.

Heet opdienen met geroosterd brood, stokbrood of kaasschnitzel.