Recept Champignons in een jasje

(48 stuks)


Ingrediėnten:

4 plakken bacon

250 gr champignons

1 el olijfolie

1 ui

1/2 tl paprikapoeder

peper en zout

12 plakjes bladerdeeg

 

 

 

/ Champignons in een jasje recept - recept paddestoelen, bladerdeeghapjes, borrelhapjes

 

 

Bereiding:

Snij de bacon in reepjes van 5 mm en de champignons in blokjes van 5 mm. Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig vuur en bak de gehakte ui en het paprikapoeder 3 minuten, zonder dat de ui verkleurt. Bak de bacon 3 minuten mee. Voeg de champignons toe en bak alles in 5 minuten zacht. Breng op smaak met zout en grof gemalen zwarte peper. Schep het mengsel in een kom en laat het volledig afkoelen. Snij elk plakje bladerdeeg in vieren.

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Schep 1 tl champignonmengsel op het midden van elk deegvierkantje. Rek het deeg wat uit, rol het op en druk de rand met natte vingertoppen dicht.

Bak de champignonhapjes op een met bakpapier beklede bakplaat in 20-25 minuten goudbruin. Serveer ze warm.