|
|
|
|
||
Recept Champignons in basilicum-pesto(24 stuks)Ingrediënten:25 gr verse basilicum30 gr Parmezaanse kaas2 el pijnboompitten2 el olijfolie
1 teentje knoflook2,5 el olijfolie24 plakjes (zuurdesem)stokbrood500 gr champignons3 tl balsamicoazijn75 gr prosciutto of parmahamextra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Champignons in basilicumpesto recept - recept paddestoelen, sauzen
Bereiding:Maak van de basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijf pesto (zie pesto's, 2e recept). Meng in een kleine kom de uitgeperste knoflook met 2 el olijfolie en bestrijk beide kanten van het brood hiermee. Bak het brood aan beide kanten goudbruin onder een matig warme grill.Verhit de resterende 1/2 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de in dunne plakjes gesneden champignons toe en bak ze 3-4 minuten op matig vuur. Giet het kookvocht af, roer pesto en azijn erdoor en verwarm alles 1-2 minuten op laag vuur.Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het champignonmengsel over het brood en leg hierop stukjes prosciutto. Leg het brood op een bakplaat en bak het 6 minuten tot de prosciutto krokant is.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Paddestoelen, Sauzen en kruidenboter
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|