Recept Champignons in basilicum-pesto

(24 stuks)


Ingrediënten:

25 gr verse basilicum

30 gr Parmezaanse kaas

2 el pijnboompitten

2 el olijfolie

 

1 teentje knoflook

2,5 el olijfolie

24 plakjes (zuurdesem)stokbrood

500 gr champignons

3 tl balsamicoazijn

75 gr prosciutto of parmaham

extra: oven

 

 

 

/ Champignons in basilicumpesto recept - recept paddestoelen, sauzen

 

 

Bereiding:

Maak van de basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijf pesto (zie pesto's, 2e recept). Meng in een kleine kom de uitgeperste knoflook met 2 el olijfolie en bestrijk beide kanten van het brood hiermee. Bak het brood aan beide kanten goudbruin onder een matig warme grill.

Verhit de resterende 1/2 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de in dunne plakjes gesneden champignons toe en bak ze 3-4 minuten op matig vuur. Giet het kookvocht af, roer pesto en azijn erdoor en verwarm alles 1-2 minuten op laag vuur.

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het champignonmengsel over het brood en leg hierop stukjes prosciutto. Leg het brood op een bakplaat en bak het 6 minuten tot de prosciutto krokant is.