Recept Sukiyaki


Ingrediënten:

500 gr lendenbiefstuk

5 kleine uien

5 lente-uitjes

1 grote wortel

400 gr champignons

100 gr taugé

225 gr bamboescheuten

6 eieren

250 gr noedels

 

sesamzaadsaus

 

 

 

/ Sukiyaki recept - Oriëntaals recept, vleesrecept, hoofdmaaltijd

 

 

Bereiding:

Snij de halfbevroren biefstuk met een zeer scherp mes in zo dun mogelijke plakjes en leg ze op een grote schaal. Zet de schaal in de koelkast. Snij de uien in 6 partjes. Snij de lente-uitjes in reepjes van 4 cm. Snij ook de wortel in juliennereepjes van 4 cm, veeg de champignons schoon en snij ze doormidden. Was de taugé en snij de bamboescheuten in stukjes van gelijke grootte. Blancheer de noedels in 2-5 minuten zacht. Kook ze niet te gaar. Laat ze uitlekken en knip ze in stukjes van ongeveer 5 cm zodat ze gemakkelijk met stokjes gegeten kunnen worden. Leg groenten en noedels bij het vlees op de schaal.

Verhit vlak voordat je aan tafel gaat een grote braadpan en bestrijk die licht met olie. Als de pan heet is, ongeveer eenderde van de ui, lente-ui, wortel, champignons en bamboescheuten in ongeveer 2 minuten roerbakken (alles zoveel mogelijk apart houden). Schuif de groenten aan de kant van de pan. Doe ongeveer eenderde van de taugé en de noedels in de pan, roerbak ze voorzichtig in 1 minuut en schuif ze dan bij de andere ingrediënten naar de zijkant van de pan. Leg eenderde van de plakjes vlees in één laag op de bodem van de pan en bak ze 30 seconden per kant. Bak het vlees vooral niet te lang. Schep bijvoorbeeld wat sesamzaadsaus over het vlees en roer even door tot alles mooi bruin is. Zet het vuur laag en schep alle ingrediënten vlak voor het opdienen voorzichtig door elkaar.