|
|
|
|
||
Recept Broodje bapao(± 24 stuks)Ingrediënten:4 dl water2 zakjes gist4 tl suiker1 kg tarwebloemsnufje zout3 grote eierenVulling:25 gr margarine3 uien5 teentjes knoflook750 gr hoh gehakt1 el djahépeper en zout1 tl ve-tjin1 schep suiker3 el ketjap
© Janneke's Receptenpagina / Broodje Bapao (gestoomd) recept - Oriëntaalse recepten, gehaktrecepten
Bereiding:Week de gist in het lauwe water met de suiker en laat het 10 minuten rusten.Kneed de bloem met eieren, zout en gistmengsel goed door en laat het deeg onder een vochtige theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen. Maak intussen de vulling: rasp de uien, maak de knoflook fijn en fruit beiden in margarine. Voeg het gehakt toe en roer het tot het rul is. Voeg de kruiden en suiker toe. Roer het geheel goed om en breng het op smaak met ketjap. Laat het goed afkoelen.Kneed het deeg opnieuw en laat het dan 30 minuten rijzen.Vorm van het deeg ± 24 ballen. Maak deze even plat met de hand en vul ze met een flinke eetlepel vulling. Maak de ballen dicht. Leg ze, met de naad naar beneden, op een stuk vetvrij papier en laat ze opnieuw ± 20 minuten rijzen.Stoom de bapao broodjes in een stomer in ± 25 minuten gaar .Tip: gebruik in plaats van gehakt eens gare losgeplozen stukjes kip.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Oriëntaals, Gehakt, Broodbakmachine
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|