Recept IJsbombe

(8-12 personen)


Ingrediėnten:

1 cakerol of cake

3 soorten ijs bijv.:

- chocolade, stracciatella en walnoot

- amarenen, aardbei en bosvruchten

- rum-rozijnen, bitterkoekjes en chipolata

1e soort ijs 1 liter, 2e: ± 2/3 liter 3e: ± 1/3 liter

1/4 l slagroom

extra:

plasticfolie

bolvormige schaal van 2 l

 

 

 

/ IJsbombe recept - ijs, dessert en nagerecht

 

 

Bereiding:

De eerste ijssoort 15-20 minuten laten ontdooien.

Snij de cakerol of cake in dunne plakjes en beleg de met plasticfolie bedekte schaal ermee. Eventueel bedruipen met wat koffie(likeur), kirsch of rum.

Hierop de eerste ijssoort in een laag aanbrengen. Afdekken en minimaal 1 uur in de vriezer terugzetten.

2e ijssoort iets ontdooien en ± 2/3 liter tegen de 1e laag aanbrengen. Minimaal weer een uur in de vriezer zetten. Het resterende gat opvullen met de derde soort ijs en afgedekt in de diepvries bewaren tot serveren.

Een kwartier voor het serveren een bord op de schaal leggen en het geheel omkeren. Folie verwijderen en het bord/bombe garneren met de stijfgeslagen slagroom en eventueel vruchten of chocolade.