Recept Kiprolletjes


Ingrediėnten:

1 ui

60 gr boter

2 tenen knoflook

2 dikke el bloem

125 ml kippenbouillon

125 ml melk

500 gr gare kipfilet

25 gr Parmezaanse kaas

25 gr paneermeel

2 tl verse tijm

zout en peper

2 eieren

20 vel filodeeg

140 gr extra boter

 

 

 

/ Kiprolletjes recept - recept kip, tapas, borrelhapjes

 

 

Bereiding:

Smelt de boter in een pan en voeg de gesnipperde ui toe. 10 Minuten laten sudderen en de geperste knoflook toevoegen. Na een minuutje de bloem erbij en 1 minuut laten garen. Al roerend de bouillon en melk toevoegen en aan de kook brengen.

De pan van het vuur halen en het geplozen gare kippenvlees, geraspte Parmezaanse kaas, paneermeel, tijm en zout en peper toevoegen. Af laten koelen en de eieren toevoegen.

Snij de vellen filodeeg doormidden en leg steeds op de korte kant een eetlepel kippenmengsel. Vouw de zijkanten naar binnen. Bestrijk het filodeeg met de gesmolten boter en rol ze op. Leg ze op het beboterde bakblik en besmeer ook de bovenkant met gesmolten boter.

Bak de rolletjes 15 minuten op 200°C (heteluchtoven 180°C).