|
|
|
|
||
Recept Kaassoufflétjes(10-12 stuks)Ingrediënten:3 eieren3 dikke el bloem2,5 dl melk125 gr kaas1/2 tl nootmuskaat1/2 tl knoflookpoeder1/2 tl paprikapoedersnufje zoutextra: oven2 6 gat's muffinvormen
© Janneke's Receptenpagina / Kaassouffleetjes recept - Kaasgerechten, voorgerecht
Bereiding:Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Splits de eieren.Klop de eidooiers met 1/4 van de melk en voeg de gezeefde bloem al roerend toe.Breng de rest van de melk net tegen de kook aan, giet 1/3 in het eigeelmengsel en klop goed door. Giet daarna alles terug in de pan bij de rest van de melk. Breng zachtjes, al roerend, aan de kook totdat het mengsel begint te binden. Haal de pan van het vuur. Voeg de geraspte kaas en de kruiden toe.Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel het door het soufflémengsel. Vul de ingevette muffinvormen voor 2/3de (de soufflé rijst namelijk flink).Zet de vormen 20 minuten in de hete oven en bak ze goudbruin. Onmiddellijk serveren.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Kaas, Voorgerechten, Paasrecepten
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht) |