|
||
|
||
Recept Macaroni arrostoIngrediėnten:300 gr pijpjesmacaroni1 dikke ui2 knoflookteentjes2 el olie250 gr gehakt1 blik gepelde tomaten2 dl bouillonpeper en zout1 tl rozemarijn1 el bloem80 gr Parmezaanse kaas100 gr belegen Goudse kaasextra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Macaroni arrosto recept - Italiaans recept, pasta
Bereiding:Fruit de kleingesneden ui en het geperste knoflookteentjes in de olieBak het gehakt mee tot het gaar is en roer het daarbij met een vork rul.Doe er de tomaten, bouillon, peper, zout en rozemarijn bij. Laat dit met een deksel op de pan 10 minuten zacht pruttelen en daarna nog eens 10 minuten zonder deksel zodat een licht gebonden saus ontstaat. Maak deze iets dikker door er de bloem over te strooien, even goed roeren en te laten binden.Kook intussen de macaroni zoals op het pak staat.Schep de helft van de gare pasta in een beboterde ovenvaste schotel, spreid er de saus over uit, daarover 2/3 van de kaas, de rest van de macaroni en tot slot de rest van de kaas.Laat in de oven bij 200°C (heteluchtoven 180°C) in 20-30 min gratineren.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Italiaans, Eenpansgerechten/ovenschotel
|