Recept Paprikasalade


Ingrediënten:

250 gr rode paprika's

250 gr groene paprika's

1 rode peper

1 teentje knoflook

1 dl olijfolie

1,25 dl azijn

75 gr basterdsuiker

1 tl zout

1/4 tl peper

1/2 tl basilicum

extra:

750 ml pot

 

 

 

/ Paprikasalade recept - inmaken groente

 

 

Bereiding:

Snij de paprika's en de rode peper doormidden en haal er de zaadlijsten uit. Was ze en droog ze tussen keukenpapier. Snij de paprika's in lange, smalle reepjes en doe ze in een goed schoongemaakte glazen pot of stopfles.

Doe de fijngehakte peper, het uitgeperste knoflookteentje, olie, azijn, suiker, het zout, de peper en basilicum in een kom en vermeng alle ingrediënten met een mixer tot een samenhangend mengsel. Giet de vloeistof over de paprikasnippers zodat ze onder staan. Druk ze zonodig aan.

Sluit de pot met een goed sluitende deksel of een stop. Bewaar de paprikasalade op een koele plaats, liefst in de koelkast.

Serveer de paprikasalade bij vlees of gebakken vis of schep enkele lepels ervan door sla.

Paprikasalade is 3 maand houdbaar.