Recept Olijvenmix


Ingrediënten:

200 gr grote groene olijven

4 augurken

1 el kappertjes

16 zilveruitjes

2 tl mosterdzaadjes

1 el verse dilletakjes

1,3 dl dragonazijn

1,3 dl olijfolie

extra: 500 ml pot

 

 

 

/ Olijvenmix recept - inmaken fruit en vruchten

 

 

Bereiding:

Meng in een kom de extra grote, groene olijven met de in dikke, diagonale plakken gesneden augurken, de kappertjes, de gehalveerde zilveruitjes, de mosterdzaadjes en de dilletakjes.

Schep het mengsel in een pot van 5 dl en giet er de dragonazijn over. Giet er olijfolie over tot de olijven volledig bedekt zijn.

Zet de afgesloten pot minimaal twee dagen in de koelkast. Schud de pot af en toe.

Serveer de olijven op kamertemperatuur.

Ingemaakte olijven zijn 3 maand houdbaar.