Recept Olijven met zongedroogde tomaat


Ingrediënten:

500 gr zwarte olijven

100 gr zongedroogde tomaten

2 el tomatenolie

2 teentjes knoflook

2 laurierblaadjes

3 tl verse tijm

2 tl rodewijnazijn

2,5 dl olijfolie extra

extra:

7,5 dl pot met deksel

 

 

 

/ Olijven met zongedroogde tomaat recept - inmaken fruit en vruchten

 

 

Bereiding:

Spoel de olijven af en dep ze droog. Kerf de olijven in. Doe ze in een pot van 7,5 dl, samen met de uitgelekte en gehakte gedroogde tomaat (bewaar de olie), de geperste teentjes knoflook, de laurierblaadjes, tijm en de rodewijnazijn.

Giet de achtergehouden tomatenolie erover en de extra olijfolie. Dek de olijven volledig af.

Sluit de pot en zet hem minimaal een nacht in de koelkast.

Serveer de olijven op kamertemperatuur.

Ingemaakte olijven met zongedroogde tomaat zijn 3 maand houdbaar.