Recept Honing-citrusolijven


Ingrediënten:

2 citroenen

1 sinaasappel

1 el honing

2 tl grove mosterd

1,5 dl olijfolie

2 teentjes knoflook

1/4 tl oregano

6 dunne schijfjes citroen

275 gr groene olijven

2 el verse peterselie

 

 

 

/ Honing-citrusolijven recept - inmaken fruit en vruchten

 

 

Bereiding:

Meng de geraspte schil van de citroen en de sinaasappel met 6 el citroensap, 2 el sinaasappelsap, de honing, de mosterd, olijfolie, in dunne plakjes gesneden knoflook, oregano en de dunne schijfjes citroen.

Voeg hieraan de uitgelekte en ontpitte groene olijven toe en de gehakte peterselie.

Doe het olijvenmengsel in een pot van 7,5 dl met wijde hals. Sluit hem af en zet hem minimaal een week in de koelkast.

Serveer de honing/citrusolijven op kamertemperatuur.

Ingemaakte olijven met honing zijn 3 maand houdbaar.