Recept Broodpudding
250 gr witbrood zonder korst (beetje oud droog brood)
3 eieren
100 gr rozijnen
50 gr suiker
3 dl melk
20 gr boter of margarine
paneermeel
extra:
tulbandvorm
Bereiding:
Brood fijn verkruimelen (in de keukenmachine).
Eieren splitsen in dooier en eiwit. De eierdooier in een kom samenvoegen met de suiker
en 3 dl lauwe melk. Dit mengsel door het broodkruim roeren.
Rozijnen wassen, drogen en ook er door roeren. Klontje boter smelten en erdoor roeren.
Eiwit goed los (luchtig) kloppen en het doorheen scheppen.
Bakvorm invetten met boter en bestrooien met paneermeel. Het deeg in de bakvorm doen.
In een pan kokend water au-bain-marie in 1,5 uur zachtjes laten koken.
Water op peil houden. Serveren met vanille saus.
Recept van B en E
|