Recept Broodpudding


IngrediŽnten:

250 gr witbrood zonder korst (beetje oud droog brood)

3 eieren

100 gr rozijnen

50 gr suiker

3 dl melk

20 gr boter of margarine

paneermeel

extra:

tulbandvorm

en de inzender

Bereiding:

Brood fijn verkruimelen (in de keukenmachine).

Eieren splitsen in dooier en eiwit. De eierdooier in een kom samenvoegen met de suiker en 3 dl lauwe melk. Dit mengsel door het broodkruim roeren.

Rozijnen wassen, drogen en ook er door roeren. Klontje boter smelten en erdoor roeren.

Eiwit goed los (luchtig) kloppen en het doorheen scheppen.

Bakvorm invetten met boter en bestrooien met paneermeel. Het deeg in de bakvorm doen.

In een pan kokend water au-bain-marie in 1,5 uur zachtjes laten koken.

Water op peil houden. Serveren met vanille saus.

Recept van B en E†