Recept Gevulde vijgen

(10 stuks)


Ingrediënten:

30 gr amandelensnippers

10 zachte, droge vijgen

50 gr gekonfijte citrusvruchten

75 gr marsepein

 

(ijs, chocolade)

 

 

/ Gevulde vijgen recept - recept fruit, nagerechten, snoep

 

 

Bereiding:

Rooster de amandelsnippers licht in een koekenpan.

Verwijder de steeltjes van de vijgen. Snij de bovenkant tot op de helft kruislings in en vouw de vruchten open.

Pureer de gekonfijte citrusvruchten in de keukenmachine. Voeg de marsepein en amandelen toe en zet de machine een paar keer kort aan, zodat de marsepein verkruimelt.

Doe 2 tl marsepeinvulling in elke vijg aan en kneed zo zoveel mogelijk weer in hun oorspronkelijke vorm. Serveer ze op kamertemperatuur (eventueel met ijs of overgiet de vijgen eens met wat au-bain-marie gesmolten chocolade).