Recept Dadels met marsepein en pistachevulling

(20 stuks)


Ingrediënten:

20 verse dadels

100 gr witte marsepein

35 gr poedersuiker

50 gr pistachenootjes

15 ml marasquin

100 gr chocolade (puur).

 

 

 

/ Dadels met marsepein-pistache vulling recept - recept fruit, snoepjes en bonbon

 

 

Bereiding:

Het marsepein kneden met de poedersuiker, 40 gr gemalen pistachenootjes en marasquin. Vorm er met behulp van poedersuiker een rol van. Snij de rol in 20 plakjes.

De dadels ontpitten en vullen met de marsepein. De dadels 2 uur laten drogen.

De chocolade au-bain-marie laten smelten. De dadels met behulp van een vork voorzichtig in de chocolade dopen, de vulling moet zichtbaar blijven.

Zet de dadels op bakpapier en laat ze drogen.

Strooi de rest van de nootjes erover. Serveer ze als bonbons.