Recept Brūne beantsjessop

(Bruine bonensoep)


Ingrediėnten:

2 blik bruine bonen

1 l water

50 gr boter

100 gr knolselderij

1 dikke prei

2 uien

klein blikje tomatenpuree

300 gr gerookt spek

zout en peper

1/2-1 borrelglaasje vlierbessenwijn (of rode wijn)

extra:

zeef

 

 

 

/ Brūne beanensop (bruine bonensoep) recept - Friese recepten, eenpansrecepten

 

 

Bereiding:

De bonen (met vocht) en water aan de kook brengen.

De fijngesneden knolselderij, in ringetjes gesneden prei en gesnipperde uien in wat boter licht fruiten.

De tomatenpuree samen met het uienmengsel aan de bonen toevoegen.

Een uurtje alles gaar en de bonen kapot koken.

Intussen de spekjes uitbakken.

De soep door een zeef drukken en naar smaak zout, peper en het borrelglaasje vlierbessenwijn of rode wijn toevoegen.

De soep opdienen met de spekjes apart in een schaaltje ernaast.

 

Zelf bonen weken? dan 2-2,5 l water en 500 gr droge bruine bonen.