|
||
|
||
Recept Brūne beantsjessop(Bruine bonensoep)Ingrediėnten:2 blik bruine bonen1 l water50 gr boter100 gr knolselderij1 dikke prei2 uienklein blikje tomatenpuree300 gr gerookt spekzout en peper1/2-1 borrelglaasje vlierbessenwijn (of rode wijn)extra:zeef
© Janneke's Receptenpagina / Brūne beanensop (bruine bonensoep) recept - Friese recepten, eenpansrecepten
Bereiding:De bonen (met vocht) en water aan de kook brengen.De fijngesneden knolselderij, in ringetjes gesneden prei en gesnipperde uien in wat boter licht fruiten.De tomatenpuree samen met het uienmengsel aan de bonen toevoegen.Een uurtje alles gaar en de bonen kapot koken.Intussen de spekjes uitbakken.De soep door een zeef drukken en naar smaak zout, peper en het borrelglaasje vlierbessenwijn of rode wijn toevoegen.De soep opdienen met de spekjes apart in een schaaltje ernaast.
Zelf bonen weken? dan 2-2,5 l water en 500 gr droge bruine bonen.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Frysk, Soep, Eenpansgerechten
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|