Recept Pitabroodjes


Ingrediėnten:

210 ml lauw water

1 tl droge gist

(1 tl suiker)

350 gr bloem

1,5 tl zout

1 el olie

extra:

oven

 

 

/ Pitabroodje of shoarmabroodje recept - zelf brood bakken

Bereiding:

Meng lauw water, gist en eventueel wat suiker en laat het mengsel 10 minuten staan. Zeef de bloem met de zout, voeg het gistmengsel en de olie er aan toe. Kneed het deeg goed door op een met bloem bestoven ondergrond totdat het van de handen loslaat. Vorm van het deeg 10-14 bolletjes en leg ze 10 minuten onder een stukje ingevet folie om te rijzen.

Druk de bolletjes heel plat en leg ze op een bakblik. Bestuif ze met wat bloem.

Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C). Bak pitabroodjes 6-8 minuten totdat ze opzwellen en bruin worden (haal ze stuk voor stuk van het bakblik zodra ze opgezwollen zijn, stop ze, voor wat zachtere pita's, gelijk in een plastic zak).

Vul een shoarmabroodje eens met een plak ham en een plak kaas en leg dan even in de oven.