|
||
|
||
Recept KaasbroodIngrediėnten:1 zakje gedroogde gist± 3 dl lauwe melk500 gr bloem of400 gr bloem en 100 gr waldkorn meel4 el (olijf)olie5 gr zout200 gr belegen kaas3 el gedroogde bieslook1 el Italiaanse kruidenextra:broodvorm van 2 loven
© Janneke's Receptenpagina / Kaasbrood recept - zelf brood bakken
Bereiding:Meng het gist met melk en laat even 10 minuten rusten.Zeef de bloem in een kom met het zout. Voeg het gistmengsel, de waldkorn, olie en de grof geraspte kaas toe en kneed goed door . Kneed net zolang tot het deeg soepel is en niet meer plakt. Leg het deeg in de kom, dek het af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats 50-60 minuten rijzen.Vet het bakblik in en kneed het deeg een minuut stevig door. Druk het deeg plat tot een rechthoek even lang als de broodvorm en rol het op. Leg het deeg met de naad naar beneden in de vorm. Laat het afgedekt nog 30 minuten rijzen.Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C) en bak het kaasbrood in 25-30 minuten gaar en bruin. Maak in de oven de bovenkant van het brood wat nat om een glimmende korst te krijgen .
Bolletjes en breekbrood :Vorm, na de eerste keer rijzen, bolletjes van het deeg, iets groter dan een pingpongballetje.Leg ze op een bakblik en druk een beetje plat. Voor breekbrood leg je ze 1 cm van elkaar en voor losse broodjes minimaal 10 cm. Volg verder de rijstijd en baktemperatuur in het recept.Bak bolletjes/breekbrood 15-18 minuten: ze moeten hol klinken als je er op tikt.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Brood, Broodbakmachine
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|