Recept Dadels met Roquefort

(48 stuks)


Ingrediënten:

2 blaadjes gelatine

100 gr roquefort

4 el port of rode wijn

1 dl slagroom

24 dadels

 

 

 

/ Dadels met roquefort recept - recept warm/koud borrelhapje, aperitiefhapjes, fruit

 

 

Bereiding:

Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Prak de kaas heel fijn. Verwarm de port of rode wijn in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en roeren het door de warme port. Voeg dit mengsel toe aan de roquefort en roer het glad. Klop de slagroom stijf en spatel het kaasmengsel erdoor. Schep de crème in een spuitzak met een niet te kleine spuitmond en laat in de koelkast ongeveer 1,5 uur opstijven.

Halveer de dadels en verwijder de pitten. Spuit de dadelhelften vol met de roquefortcrème. Spuit de rest van de crème om te dippen in het midden van de een bord en rangschik de dadels er omheen.