Recept Tahin vlinders

(± 36 stuks)


Ingrediënten:

100 gr tahin

1 rode Spaanse peper

1/2 tl paprikapoeder

3 plakjes bladerdeeg

 

(Tahin is sesampasta en te koop in de meeste reform/natuur winkels)

 

 

 

/ Tahinvlinders recept / 17-11-2003

 

 

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Doe tahin, de fijngehakte en van zaadjes ontdane peper en paprikapoeder in een schaal, voeg wat zout toe en roer goed. Verdeel de pasta gelijkmatig tot aan de rand over een plakje bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dubbel, zodat de randen elkaar in het midden raken en vouw het nog een keer dubbel. Zet het deeg 30 minuten in de koelkast.

Bereiding:

Snij het deeg in plakjes van 1 cm. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en verdeel de waaiers hierover, met de snijrand naar boven. Bak ze 10-12 minuten aan één kant, draai ze om en bak de andere kant in 5-6 minuten gaar, of totdat ze goudbruin en krokant zijn.