Recept Asperges in bladerdeeg

(16 stuks)


Ingrediėnten:

16 verse asperges

1/2 tl zout

1/2 tl zwarte peper

2 el geraspte citroenschil

8 plakjes bladerdeeg

1 eierdooier

1 el sesamzaad

extra:

oven

 

 

 

/ Aspergestengels recept / 17-11-2003

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200°C (heteluchtoven 180°C). Schil de asperges, snij ze bij tot ± 20 cm. Doe de asperges in een pan kokend water, voeg zout toe. Blancheer de asperges ongeveer 3 minuten. Haal ze uit de pan en koel ze af onder de koude kraan. Laat ze uitlekken. Snij ze in 2 stukjes van 10 cm. Doe zout, zwarte peper en geraspte citroenschil in een ondiepe schaal en rol de asperges erdoor.

Klop in een kom de eierdooier los met 2 tl water. Snij de plakken bladerdeeg doormidden en leg op elke reep in het midden 1 asperge (=2 stukjes). Maak van het bladerdeeg en de asperge een pakketje. Smeer de zijkanten van het deeg in met ei. Sluit de bovennaden goed af. Leg de pakketjes op een ingevet bakblik, bestrijk ze met het overgebleven eimengsel en bestrooi met het sesamzaad. Bak de pakketjes goudbruin in 15-20 minuten.