Recept Tonijnburger


Ingrediënten:

1 blik (185 gr) tonijn

1 ei

6 plak oud witbrood

2 el ui

1 el selderie

1 el peterselie

1/2 tl basilicum

mespuntje citroenschil

peper en zout

2 el boter of margarine

4 broodjes

mayonaise

4 schijven tomaat

 

 

 

/ Tonijnburger recept - Visgerechten

 

 

Bereiding:

Verdeel de uitgelekte tonijn (lekvocht opvangen) met de vork in losse stukken. Meng er het losgeklopte ei door, de blokjes (ontkorst) brood, geraspte ui, kleingesneden selderie, kleingesneden peterselie, basilicum, geraspte citroenschil, peper en zout. Prak alles goed door elkaar totdat het één geheel wordt. (Voeg, als het mengsel te droog is, een beetje van het uitgelekte tonijnvocht toe.)

Vorm er 4 platte ballen van en bak ze in de boter of margarine aan weerszijden bruin. Snij de broodjes doormidden en grill ze goudbruin. Bestrijk ze met mayonaise, leg er de tonijnburgers tussen met daarop de schijven tomaat.