Recept Zalmtaartjes

(± 30 stuks)


Ingrediënten:

125 gr gerookte zalm

2 tl boter

1 kleine ui

1,5 tl mierikswortel

30 gr boter

zout en peper

2 tl dille

 

60 gr zelfrijzend bakmeel

1 el bieslook

1 ei

1,3 dl melk

 

1 citroen

 

 

 

/ Taartjes zalmpaté recept - Zalmrecepten, visgerechten

 

 

Bereiding:

Snij de zalm grof. Verwarm de 2 tl boter in een pan en bak hierin de gehakte ui zacht. Doe zalm, ui, mierikswortel en zachte boter in de keukenmachine. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe en meng goed tot een glad mengsel. Meng er daarna de dille kort door.

Zeef de bakmeel met een snufje zout in een kom. Roer de geknipte bieslook erdoor en maak een kuiltje in het midden. Klop er geleidelijk aan het ei door en genoeg melk voor een romig beslag. Zet het 15 minuten opzij.

Vet een koekenpan met antiaanbaklaag in en schep 1 tl beslag in de pan. Draai ze om zodra er blaasjes op de "pannenkoekjes" verschijnen en laat ze op een rooster afkoelen. Verdeel het zalm mengsel over de taartjes en garneer met een schijfje citroen.