Recept Rolletjes met koffie crème

(± 25 stuks)


Ingrediënten:

60 gr boter

2 el ahornsiroop

60 gr bruine suiker

30 gr bloem

1,5 tl gemberpoeder

75 gr pure chocola

Koffiecrème:

1,8 dl room

1 el poedersuiker

1 tl oploskoffie

1 el Tia Maria

extra: oven

 

 

 

/ Rolletjes met koffielikeur crème recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160ºC). Leg bakpapier op de bakplaat.

Meng boter, ahornsiroop en suiker in een pan. Roer dit op laag vuur tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur. Voeg gezeefde bloem en gemberpoeder toe. Roer alles kort met een houten lepel door.

Schep 1 afgestreken theelepel van het mengsel op de bakplaat zo'n 12 cm uit elkaar (maak 3-4 koekjes tegelijk). Maak van het mengsel rondjes van 8 cm. Bak ze in 6 minuten lichtbruin. Laat ze 30 seconden liggen, neem ze van de plaat en wikkel ze, terwijl ze nog warm zijn, om de steel van een pollepel. Zijn ze tijdens het verwerken hard geworden, zet ze dan nog weer even in de oven om zacht te worden.

Meng de ingrediënten voor de koffiecrème in een kom en roer alles goed door elkaar. Dek de kom met plasticfolie af en zet hem 1 uur in de koelkast. Klop het mengsel met de mixer tot stijve pieken. Vul de rolletjes met behulp van een spuitzak. Versier ze met sliertjes gesmolten chocolade.