Recept Pruimenstrudel


Ingrediėnten:

300 gr bloem

1 mespunt zout

1 ei

1/2 kopje lauw water

30 gr boter

een beetje olie

1/2 paneermeel

125 ml slagroom

1,5 kg pruimen

75 gr suiker

100 gr amandelsnippers

40 gr boter of margarine

poedersuiker

extra: oven

 

 

 

/ Pruimenstrudel recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Voorbereiding:

Maak het deeg zoals bij het basisrecept staat aangegeven, strijk er wat olie over en plaats het onder een warme schaal. Laat het 30 minuten rusten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).

Bestuif een doek met bloem en rol het deeg met een deegroller zo dun uit dat het doorschijnend is. Verdeel de paneermeel over het deeg en strijk er room over. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Vermeng ze met suiker en amandelen. Verdeel de vruchten over 2/3 deel van het deeg. Sla aan de lange kanten van het deeg een stukje naar binnen en begin, met behulp van de doek, aan de korte kant met oprollen. Strijk gesmolten boter over de strudel en leg hem op een ingevet bakblik. Bak de strudel in 50-60 minuten lichtbruin. Meteen met poedersuiker bestrooien en warm opdienen.