|
||
|
||
Recept Monchoutaart(zonder oven)Ingrediėnten:175 gr biskuitjes150 gr roomboter200 gr monchou125 gr witte basterdsuiker2,5 dl slagroom1 zakje vanillesuiker1 zakje klopvast1 blikje vlaaivulling kersen(oorspronkelijk kersen, maar abrikozen is ook heerlijk!)extra: springvorm Ų 26 cm
© Janneke's Receptenpagina / Monchoutaart recept - Recepten voor taarten, gebak en koek
Bereiding:Biskuitjes fijnmaken met een deegroller. Boter langzaam smelten en goed met de koekkruimels vermengen. In een 26 cm beboterde springvorm doen en in de koelkast zetten.Mon-chou en basterdsuiker samen romig kloppen.Slagroom, vanillesuiker en klopvast kloppen.Slagroom voorzichtig door het mon-chou mengsel scheppen en over de koekbodem verdelen.De vlaaivulling op de monchoutaart doen en eventuele decoratie.2 uur in de koelkast laten opstijven.
* Monchoutaart maak ik al volgens dit recept sinds eind jaren 80: in het oorspronkelijk neergepende recept in mijn schrift staat zelfs nog "1 pakje mon-chou". Toen ik 'm later weer maakte had ik daaraan veel te weinig... De fabrikant stopt er nu, in plaats van de "oude vertrouwde" 200 gram, maar 100 gram meer in.* De mariakaakjes kun je vervangen door bastongekoeken (zoeter) of volkorenbiscuit.* De koek verkruimel ik niet meer in een zak met de deegroller (niet te fijn verkruimelen!) maar ik gebruik een elektrische hakker.* Je kunt, voor je de vlaaivulling erop doet, de monchoutaart even laten opstijven om inzakken te voorkomen.
|
||
Niet het recept wat je zoekt? Meer recepten in de index: Taart en koek, Cake en appeltaart, Koekjes en gebak
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|