Recept Monchoutaart
(zonder oven)
175 gr biskuitjes
150 gr roomboter
200 gr monchou
125 gr witte basterdsuiker
2,5 dl slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 zakje klopvast
1 blikje vlaaivulling kersen
(oorspronkelijk kersen, maar abrikozen is ook heerlijk!)
extra: springvorm Ų 26 cm
© Janneke's Receptenpagina / Monchoutaart recept - Recepten voor taarten, gebak en koek
Bereiding:
Biskuitjes fijnmaken met een deegroller. Boter langzaam smelten en goed met de
koekkruimels vermengen. In een 26 cm beboterde springvorm doen en in de koelkast zetten.
Mon-chou en basterdsuiker samen romig kloppen.
Slagroom, vanillesuiker en klopvast kloppen.
Slagroom voorzichtig door het mon-chou mengsel scheppen en over de koekbodem verdelen.
De vlaaivulling op de monchoutaart doen en eventuele decoratie.
2 uur in de koelkast laten opstijven.
* Monchoutaart maak ik al volgens dit recept sinds eind jaren 80: in het oorspronkelijk neergepende recept in mijn schrift
staat zelfs nog "1 pakje mon-chou". Toen ik 'm later weer maakte had ik daaraan veel te weinig...
De fabrikant stopt er nu, in plaats van de "oude vertrouwde" 200 gram, maar 100 gram meer in.
* De mariakaakjes kun je vervangen door bastongekoeken (zoeter) of volkorenbiscuit.
* De koek verkruimel ik niet meer in een zak met de deegroller (niet te fijn verkruimelen!) maar ik gebruik een elektrische hakker.
* Je kunt, voor je de vlaaivulling erop doet, de monchoutaart even laten opstijven om inzakken te voorkomen.
|