Recept Maanzaadstrudel


Ingrediėnten:

250 gr bloem

125 ml water

50 gr boter of margarine

1/2 tl zout

een beetje olie

250 gr gemalen maanzaad

1/4 slagroom

75 gr suiker

50 gr boter of margarine

65 gr gemalen amandelen

65 gr rozijnen

65 gr gehakte sukade

40 gr boter

4 el paneermeel

poedersuiker

Extra: oven

 

 

 

/ Maanzaadstrudel recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Voorbereiding:

Maak het deeg zoals bij het basisrecept 2 staat aangegeven en bestrijk het met een beetje olie. Doe het onder een schaal en laat het 30 minuten rusten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven doek. Strooi regelmatig wat bloem op de deegroller zodat het niet gaat plakken. Als het deeg doorschijnend is, er gesmolten boter op strijken en paneermeel op strooien.

Kook voor de vulling gemalen maanzaad, room en suiker tot een dikke brij. doe er boter bij en laat het afkoelen. Als het koud geworden is de gehakte amandelen, sukade en rozijnen erdoor roeren.

Strijk de vulling over 2/3 deel van het deeg en vouw langs de lange zijden het deeg een stukje om. Begin aan de korte kant met oprollen. Gebruik de doek om scheuren van het deeg tegen te gaan. Druk de randen goed vast.

Vet een bakblik in, leg de strudel erop en bak de strudel 50-60 minuten.

Als de strudel klaar is meteen met poedersuiker bestrooien en warm opdienen.