Recept Chocolade lebkuchen


Ingrediėnten:

325 gr suiker

4 eieren

75 gr fijngehakte sukade

75 gr gesneden oranjesnippers

100 gr gemalen witte amandelen

15 gehakte pistachenoten

geraspte schil van 1 citroen

240 gr bloem

1 tl speculaaskruiden

70 gr cacao

ronde stukjes ouwel

bittere chocolade of couverture

extra: oven

 

 

 

/ Chocolade lebkuchen recept - Recepten voor koekjes bakken

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).

Roer de eieren met suiker schuimig, doe er gehakte sukade, gesneden oranjesnippers, amandelen, pistachenoten, kruiden en citroensap door.

Vermeng bloem en cacao en klop het door het beslag. Leg op elk ouwel rondje een lepel beslag en bak de koekjes 25-30 minuten.

Laat ze op een rooster afkoelen en bestrijk ze met au-bain-marie gesmolten chocolade of couverture.