Recept Baklava


Ingrediënten:

375 gr walnoten

160 gr amandelen

1/2 tl gemalen kaneel

1/2 tl gemalen piment

1 el basterdsuiker

5 el gesmolten boter

1 el olijfolie

20 bladen filodeeg

Siroop:

250 gr suiker

1,7 dl water

3 hele kruidnagels

3 tl citroensap

extra: oven

 

 

 

/ Baklava recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C) en bestrijk zijkanten en bodem van een ondiepe ovenschaal met gesmolten boter of olie. Meng de fijngehakte noten, amandelen, specerijen en suiker in een andere schaal en verdeel het in 4 porties.

Leg 1 filovel op een snijplank, bestrijk 1 helft met een boter/oliemengsel, vouw doormidden en leg het in de vorm. Verwijder overtollig deeg en herhaal met nog 3 vellen. Verdeel 1 portie noten over het deeg recept recepten voor Baklava . Hierop weer 4 ingevette en gevouwen deegbladeren leggen en met de 2e portie noten bedekken. Herhalen tot het notenmengsel op is.

Eindig met 4 deegbladeren en maak de randen glad. Bestrijk met de rest van het boter/oliemengsel en snij in de lengte 3 keer in (niet helemaal doorsnijden) recept recepten voor Baklava .

Bak de baklava in 30 minuten goudbruin. Besprenkel met de afgekoelde siroop, laat de baklava afkoelen recept recept voor Baklava en snij in vierkanten of ruiten.

Siroop: alle ingrediënten in een kleine pan doen. Al roerend aan de kook brengen tot de suiker is opgelost. 10 Minuten op een laag pitje laten sudderen zonder te roeren.