|
|
||
|
|
||
Recept BaklavaIngrediënten:375 gr walnoten160 gr amandelen1/2 tl gemalen kaneel1/2 tl gemalen piment1 el basterdsuiker5 el gesmolten boter1 el olijfolie20 bladen filodeegSiroop:250 gr suiker1,7 dl water3 hele kruidnagels3 tl citroensapextra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Baklava recept - Recepten voor taarten, gebak en koek
Bereiding:Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C) en bestrijk zijkanten en bodem van een ondiepe ovenschaal met gesmolten boter of olie. Meng de fijngehakte noten, amandelen, specerijen en suiker in een andere schaal en verdeel het in 4 porties.Leg 1 filovel op een snijplank, bestrijk 1 helft met een boter/oliemengsel, vouw doormidden
en leg het in de vorm. Verwijder overtollig deeg en herhaal met nog 3 vellen. Verdeel 1 portie noten over het deeg
|
||
|
Niet het recept wat je zoekt? Meer recepten in de index: Taart en koek, Cake en appeltaart, Koekjes en gebak
|
||