|
||
|
||
Recept BaklavaIngrediënten:375 gr walnoten160 gr amandelen1/2 tl gemalen kaneel1/2 tl gemalen piment1 el basterdsuiker5 el gesmolten boter1 el olijfolie20 bladen filodeegSiroop:250 gr suiker1,7 dl water3 hele kruidnagels3 tl citroensapextra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Baklava recept - Recepten voor taarten, gebak en koek
Bereiding:Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C) en bestrijk zijkanten en bodem van een ondiepe ovenschaal met gesmolten boter of olie. Meng de fijngehakte noten, amandelen, specerijen en suiker in een andere schaal en verdeel het in 4 porties.Leg 1 filovel op een snijplank, bestrijk 1 helft met een boter/oliemengsel, vouw doormidden en leg het in de vorm. Verwijder overtollig deeg en herhaal met nog 3 vellen. Verdeel 1 portie noten over het deeg . Hierop weer 4 ingevette en gevouwen deegbladeren leggen en met de 2e portie noten bedekken. Herhalen tot het notenmengsel op is.Eindig met 4 deegbladeren en maak de randen glad. Bestrijk met de rest van het boter/oliemengsel en snij in de lengte 3 keer in (niet helemaal doorsnijden) .Bak de baklava in 30 minuten goudbruin. Besprenkel met de afgekoelde siroop, laat de baklava afkoelen en snij in vierkanten of ruiten.Siroop: alle ingrediënten in een kleine pan doen. Al roerend aan de kook brengen tot de suiker is opgelost. 10 Minuten op een laag pitje laten sudderen zonder te roeren.
|
||
Niet het recept wat je zoekt? Meer recepten in de index: Taart en koek, Cake en appeltaart, Koekjes en gebak
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|