Recept Appelplaattaart

(Appeltaart 1)


Ingrediėnten:

175 gr bloem

100 gr boter

3 el melk

700 gr stevige zoete appels

100 gr krenten en rozijnen

2 el honing

iets nootmuskaat, gemberpoeder en kaneel

2 el vers broodkruim

extra: oven

 

 

 

/ Appelplaatkoek recept - Recepten voor appeltaart, cake en tulband

 

 

Bereiding:

Zeef de bloem in een kom, kruimel er de boter door tot het op broodkruimels lijkt en meng daarna met de melk tot een deeg. Dun uitrollen tot een lange rechthoekige lap en op een ingevette bakplaat leggen. Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).

Schil de appels en snij ze in schijfjes. Meng appels met de krenten, rozijnen, honing, broodkruimels en de kruiden. Verdeel dit mengsel over de rechthoek maar laat 5 cm van de randen vrij. Vouw de randen over de vulling zodat een smalle reep vulling in het midden zichtbaar blijft.

Bak de taart in 40 minuten goudbruin. Af laten koelen voordat je het in stukken snijdt.