Recept Mosterdsoep


Ingrediënten:

2 flinke el bloem

50 gr boter

2 liter water

4 kruidenbouillontabletten

2 el scherpe (Groninger) mosterd

2 el zachte mosterd

1 preistengeltje

100 gr ham

 

 

 

/Mosterdsoep recept - Soeprecepten

 

 

Bereiding:

Smelt de boter op een zacht vuurtje en voeg de bloem toe. Laat een minuut gaar worden en voeg dan water en de bouillontabletten toe. Breng, goed roerend met een garde, weer aan de kook. Voeg eventueel wat water toe totdat de gewenste dikte is bereikt.

Roer de mosterd door de soep. Proef of er eventueel nog wat mosterd (naar smaak) moet worden toegevoegd.

Snij het preistengeltje in heel dunne plakjes en doe deze in de mosterdsoep.

Snij de ham in kleine stukjes. Neem de pan van het vuur en voeg de ham toe aan de mosterdsoep (of dien op in borden en garneer met de fijngesneden ham).

 

Mosterdsoep is natuurlijk ook heerlijk met wat uitgebakken spekjes: snij (gezouten) spek in dobbelsteentjes, bak op zacht vuur 20 minuten en voeg het spek toe aan de mosterdsoep.