Recept Hot bloody Mary soep

(Pittige tomatensoep)


Ingrediënten:

1 kleine ui

1 teen knoflook

2 blik gepelde tomaten

2 el olijfolie

2 tl suiker

3 dl water

1 groentebouillontablet

100 gr Parmezaanse kaas

tabasco

1 dl slagroom

peper en zout

4 bosuitjes

 

 

/Hot Bloody Mary recept - Soeprecepten

 

 

Bereiding:

Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit beiden in de olijfolie in een hoge pan. Doe de fijngemaakte tomaten met sap erbij en laat deze op laag vuur een half uur koken tot er een saus ontstaat.

Maak bouillon van het water en het tablet en doe er af en toe een scheut van bij het tomatenmengsel. Breng op smaak met peper, zout en een schep suiker. Als de tomaten helemaal stukgekookt zijn de soep eventueel pureren en de rest van de bouillon toevoegen. Roeren tot er een gladde soep ontstaat.

Klop de slagroom lobbig en rasp de Parmezaanse kaas. Haal de hot bloody mary soep van het vuur, roer de slagroom en de kaas erdoor en serveer in een hittebestendig glas met een stengel bosui, verse zwarte peper en een paar druppels tabasco.)

(Recept uit de Libelle)