Recept Goulashsoep


Ingrediënten:

400 gr doorregen lappen

50 gr boter

2 el bloem

2 grote uien

1 klein blikje tomatenpuree

2 teentjes knoflook

1 tl kummelzaadjes

1 el paprikapoeder

1/2 tl kruidnagelpoeder

3 rode paprika's

4 grote aardappels

zout

 

 

 

/Goulashsoep recept - recept voor soep, eenpansgerechten

 

 

Bereiding:

Snij het vlees in kleine stukjes. Verhit de boter in een grote (soep)pan en bak de stukjes vlees goudbruin. Strooi de bloem over het vlees en bak al roerend nog enkele minuten. Voeg de gesnipperde uien toe en zet het vuur lager.

Als de uien goudgeel zijn, tomatenpuree, geperste knoflook, kummelzaadjes, paprikapoeder, kruidnagelpoeder en in repen gesneden paprika's toevoegen.

2 Liter heet water er bij gieten en de goulashsoep aan de kook brengen. 2-3 uur laten trekken op laag vuur.

De in blokjes gesneden aardappel en naar smaak zout toevoegen.

De goulashsoep is klaar als de aardappelblokjes gaar zijn.